PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE

  1. Purpose of Personal Data collected
    This Personal Data Protection Notice is issued to all our valued customers / prospective customers, pursuant to the requirements of the Personal Data Protection Act 2010. If there is any conflict between the English and Bahasa Malaysia versions of this notice, the English version shall prevail.

    We, TSI Domain Sdn Bhd, our subsidiaries, associates, jointly controlled entities, affiliates (collectively “Group”), wish to inform you that we maintain certain personal information about you as part of our records. We will also request that you provide data and information about yourself (“Personal Data”) to enable us to enter into transactions with you for general administration purposes or to deliver the necessary notices, services, promotions or products and/or matters which we may consider to be interesting to you from time to time in connection with our business. These are relevant in connection with our business process, execution, including client relationship management, planning purposes in connection with future products and services, new product launches and events including promotional events with our affiliated companies and business partners within our product offerings. For the purpose of this Notice, “we” shall refer to any of the companies within the Group.

  2. Type of Personal Data collected
    Personal Data that we may collect include information concerning name, age, identity card number, passport number, address, gender, date of birth, children basic details, marital status, occupation/profession, income range, contact details such as correspondence address, telephone or mobile number, fax number, credit card details, bank account number, email address, employer, race, nationality, signature and any other information supplied by you that can indirectly or directly identify you, in order for us to carry out our agreement or contract with you.

  3. Obligation or voluntarily to supply Personal Data
    Such Personal Data provided may be voluntarily given by you but in order to fulfill certain conditions to enter into a contract or agreement, the Personal Data information is obliged to be given before any sales process can be completed.

  4. Consequences of not providing Personal Data
    The failure to supply us with the required Personal Data will potentially:

    1. result in us being unable to enter into a contract or agreement in relation to the purchase of our products and services with you;

    2. result in us being unable to communicate with you on our products, services, promotions, events and/or launches;

    3. affect our capacity to accomplish the above stated purposes.

  5. Disclosure of Personal Data
    Your Personal Data will be kept confidential but you consent and authorize us to provide or share your Personal Data to the following class of users:

    1. related subsidiaries, holdings, including future entities.

    2. government agencies, local authorities, utilities service providers, statutory authorities, enforcement agencies under law and industry regulators;

    3. auditors, consultants, accountants, lawyers, real estate agent, property development and management managers and other financial or professional advisers;

    4. our contractors, sub-contractors or third parties service or product providers as we may determine to be necessary or appropriate; and/or

    5. persons under a duty of confidentiality to us.

    Data shared will be for the purposes as stated in this notice, or purpose not stated but directly related to the primary purpose of collection. We may also share your Personal Data where required by law or where disclosure is necessary to comply with applicable laws, legal processes or queries from the relevant authorities.

  6. Data Security

    We shall keep and process your data in a secure manner. We endeavor, where applicable, to implement the appropriate administrative and security safeguards and procedures in accordance with the applicable laws and regulations to prevent the unauthorized or unlawful processing of your Personal Data and the accidental loss or destruction of, or damage to, your Personal Data.

  7. Data transfer & sharing

    Where we consider it is necessary or appropriate for the purposes of data storage or processing or providing any service or product on our behalf to you, we may transfer your Personal Data to another member of our Group or third party service or product providers within or outside the country in which we are established, under conditions of confidentiality and similar levels of security safeguards.

  8. Rights to access and correction

    You may request access to your Personal Data (at a prescribed fee), and/or correct your Personal Data which is inaccurate, incomplete, misleading or not current, if necessary. Any such requests in relation to your Personal Data may be directed to our Customer Service staffs at 03-92066333 or at gen@tsigm.com.

    In the event that you do not approve of our use of your Personal Data for any other purpose apart from the purpose for which your information was provided to us, you may inform us of this by writing to us at gen@tsigm.com, and we shall take all reasonable efforts to comply with your request.

  9. Right to amend notice

    We reserve the right to amend this Notice at any time and will endeavor to place notice of such amendments on the company website or via any other mode the company views suitable, which will be clearly informed to you.

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

  1. Sebab Data Peribadi dikumpulkan
    Notis Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan kepada semua pelanggan / bakal pelanggan kami yang dihargai, selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Sekiranya terdapat percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai. Kami, TSI Domain Sdn Bhd, subsidiari, bersekutu, entiti di kawal bersama, gabungan kami (secara kolektifnya “Kumpulan”), kami ingin memaklumkan kepada anda bahawa kami mengekalkan maklumat peribadi tertentu tentang diri anda sebagai sebahagian daripada rekod kami. Kami juga akan meminta anda memberikan data dan maklumat berkenaan diri anda (“Data Peribadi”) untuk membolehkan kami memasuki urus niaga dengan anda, untuk mengurustadbir awam maklumat atau menyampaikan notis, perkhidmatan, promosi, produk dan/atau perkara-perkara berhubung dengan perniagaan kami yang pada penilaian kami adalah menarik untuk anda. Hal ini adalah relevan bagi proses perniagaan kami, pelaksanaannya, termasuk pengurusan perhubungan pelanggan, tujuan perancangan berkenaan dengan produk akan datang, perlancaran produk baru dan acara-acara termasuk acara promosi dengan syarikat ‘affiliate’ kami dan rakan kongsi perniagaan kami untuk produk-produk kami yang ditawarkan. Bagi “Notis” ini, “kami” merujuk kepada mana-mana syarikat dalam Kumpulan kami.

  2. Jenis Data Peribadi yang dikumpulkan
    Data Peribadi yang mungkin kami mengumpul merangkum maklumat tentang nama, usia, nombor kad pengenalan, nombor pasport, alamat, jantina, tarikh lahir, butir-butir asas tentang anak, status perkahwinan, pekerjaan, julat pendapatan, butir-butir hubungan seperti nombor rumah, nombor telefon atau bimbit, nombor faks, butiran kad kredit, nombor akaun bank, alamat e-mel, majikan, bangsa, kewarganegaraan, tandatangan dan apa-apa maklumat lain yang dibekalkan oleh anda yang secara tidak langsung atau secara langsung boleh mengenal pasti anda, dalam usaha kita untuk menepati kontrak kami dengan anda.

  3. Kewajipan atau secara sukarela untuk membekalkan Data Peribadi
    Data Peribadi boleh diberi secara sukarela oleh anda tetapi bagi memenuhi syarat-syarat tertentu untuk memasuki sesuatu kontrak atau perjanjian, maklumat Data Peribadi anda wajib diberikan sebelum proses jualan dapat disempurnakan.

  4. Akibat tidak membekalkan butiran Data Peribadi anda
    Kegagalan untuk membekalkan kami dengan Data Peribadi yang diperlukan mungkin akan:

    1. menyebabkan kami tidak dapat meneruskan kontrak atau perjanjian yang perlu berhubung dengan pembelian produk-produk dan/atau perkhidmatan dengan anda;

    2. mengakibatkan kami tidak dapat berhubung dengan anda tentang produk terkini kami, perkhidmatan-perkhidmatan kami, perkhidmatan nilai tambah, maklumat-maklumat terkini, acara-acara promosi kami dan/atau pelancaran terkini kami;

    3. menjejaskan keupayaan kami untuk mencapai tujuan seperti dinyatakan di atas.

  5. Pendedahan Data Peribadi
    Data peribadi anda akan disimpan secara rahsia tetapi persetujuan anda dan kebenaran anda kepada kami untuk memberi atau berkongsi data peribadi anda kepada pihak-pihak tersebut:

    1. anak syarikat yang berkaitan, pegangan Kumpulan, termasuk entiti masa hadapan di bawah Kumpulan;

    2. agensi-agensi kerajaan, pihak berkuasa tempatan, pembekal perkhidmatan utiliti, badan berkanun, agensi-agensi penguatkuasaan di bawah undang-undang dan pengawal selia industri;

    3. juruaudit, perunding, akauntan, peguam, agensi hartanah, pengurus pembangunan dan pengurusan hartanah dan penasihat kewangan atau profesional yang lain;

    4. Kontraktor kami, subkontraktor kami atau pembekal perkhidmatan pihak ketiga / produk yang disifatkannya perlu atau sesuai bagi tujuan yang dinyatakan di atas; dan/atau

    5. mereka yang di bawah kewajipan sulit kepada kami.

    Data Peribadi yang dikongsi adalah bertujuan seperti yang dinyatakan dalam notis ini atau tujuan-tujuan lain yang tidak dinyatakan namun berhubungkait dengan tujuan utama pengumpulan tersebut.

    Kami juga mungkin berkongsi data peribadi anda seperti yang diwajibkan oleh undang-undang atau jika pendedahan adalah perlu untuk mematuhi undang-undang, proses undang-undang atau pertanyaan daripada pihak berkuasa yang berkaitan.

  6. Keselamatan Data
    Kami akan menyimpan dan memproses data anda dalam cara yang Selamat. Kami akan berusaha sedaya upaya, di mana praktik, untuk melaksanakan pelindung dan prosedur pentadbiran dan keselamatan yang sesuai selaras dengan undang-undang dan peraturan yang terpakai untuk menghalang pemprosesan Data Peribadi anda dalam cara yang tidak dibenarkan atau tidak sah dan kehilangan atau kemusnahan atau kerosakan pada Data Peribadi anda dalam cara yang tidak disengajakan.

  7. Pemindahan & perkongsian data
    Sekiranya kami menganggapnya perlu atau sesuai bagi tujuan penyimpanan atau pemprosesan data atau untuk menyediakan sebarang perkhidmatan atau produk bagi pihak kami kepada anda, kami boleh memindahkan Data Peribadi anda kepada ahli lain dalam syarikat-syarikat Kumpulan kami atau penyedia perkhidmatan atau produk pihak ketiga di dalam atau luar Negara di mana kami ditubuhkan, dalam keadaan kerahsian dan tahap perlindungan keselamatan yang serupa.

  8. Hak bagi akses dan pembetulan data
    Anda boleh memohon akses kepada Data Peribadi (dengan pembayaran fi tetap), pembetulan Data Peribadi anda jika tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak dikemaskinikan, jika perlu. Permohonan-permohonan tersebut berkenaan Data Peribadi anda boleh ditujukan kepada Pegawai Khidmat Pelanggan kami di 03-92066333 atau di gen@tsigm.com.

    Sekiranya anda tidak bersetuju dengan penggunaan Data Peribadi anda oleh kami untuk tujuan lain selain daripada tujuan maklumat anda diberikan kepada kami, anda boleh memaklumkan kepada kami dengan menulis kepada kami di gen@tsigm.com, dan kami akan mengambil segala usaha yang munasabah untuk memenuhi permintaan anda.

  9. Hak untuk meminda Notis
    Kami mempunyai hak untuk meminda notis ini pada bila-bila masa dan akan berusaha memaklumkan perubahan yang dilakukan di laman web syarikat iaitu atau medium lain yang dirasakan sesuai.

TSI Logo

TSI Domain Sdn Bhd (469797-M)
10-7-1, 7th Floor, Queen's Avenue, Block 10, Jalan Shelly, 55100 Kuala Lumpur,
Tel : 03-9206 6333 Fax : 03-9206 6222
Website : www.tsigm.com

Pemaju: TSI Domain Sdn Bhd (469797-M) • No. Lesen Pemaju: 10880-2/03-2019/0196 (L) • No. Lesen Permit Iklan & Jualan:10880-2/03-2019/0196 (P) • Tempoh Sah: 17/03/2017 hingga 16/03/2019 • Pihak Berkuasa Yang Meluluskan Pelan Bangunan: Dewan Bandaraya Kuala Lumpur • No. Pelan Bangunan: BP T1 OSC 2015 2311 • Tarikh Jangka Siap: Mac 2020 • Jenis Pegangan Tanah: Pajakan 99 tahun (Tarikh Luput: 11 Mei 2114) • Bebanan: Bangkok Bank • Harga Jualan Pangsapuri Perkhidmatan:  RM520,100 (Harga Minimum) – RM729,600 (Harga Maksimum) • Jumlah Unit: 333 • 5% Diskaun Untuk Bumiputra • Sekatan-sekatan Kepentingan Tanah: Tanah ini tidak boleh dipindahmilik, dipajak, dicagar atau digadai tanpa kebenaran Jawatankuasa Kerja Tanah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.